Skip to main content

Btt per el Moianès

Btt per el Moianès

Dilluns dia 5 de desembre, estem disposats a fer un altra ruta amb Btt baixada del wikiloc per en Xavi Bigordà. Avui ens vol portar fins el Moianès, per fer una ruta de 61 Kms i 1200m de desnivell positiu.
Sortim d’Ullastrell a les 8 del matí amb cotxe fins a Monistrol de Calders, esmorzem al bar del Restaurant del poble, preparem les Btt’s i tot el material de navegació.
Sortim a pedalar les 9:45, la temperatura és freda, amb el sol i les pujades aviat agafarem calor. Seguim el track que ens portarà per una pista del GR, travessem tot un seguit de boscos humits, sentim molta olor a bolets, no podem deixar de mirar a les vores per si detectem algun bolet, finalment l’inspiració boletaire del Jordi Serra li fa veure un rovelló des de la Btt, falsa alarma no era un rovelló. Aquestes pistes ens portaran fins a Castellterçol, travessem el poble, fem una mica de carretera que ens portarà fins a Castellcir, anem pujant per unes pistes fins el castell de Castellcir on hi ha l’ermita de Sant Martí de la Roca, ja portem uns 25 Kms i 900m de desnivell. El Xavi vol fer fotos panoràmiques dels paratges de la zona. Continuem pujant per més pistes, estem entre Moià i Centelles, passem per algun sender curt empedrat i més boscos fins a trobar el poble de Collsuspina. Sortim del poble, passem per un seguit de senders molt divertits amb els colors de tardor i una verdor de la molsa humida, passem per la Cova del Toll i Cova Morta, tot un seguit de pistes, més boscos i algun corriol, ja portem 60 Kms, són quasi les 3 de la tarda i encara no arribem.
Per fi ja som a Monistrol de Calders, són les 3 i 15 de la tarda, anem de pet al restaurant per poder fer un dinar molt merescut per tots. Hem fet 67 Kms 1740 m de desnivell positius i amb la satisfacció d’haver disfrutat d’uns paratges moianesos.

Escrit per : Jordi Simó

Mira la galeria d’imatges

Track gps

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.