Skip to main content

Circuit Curses Muntanya

Un parell de membres del Grup de Muntanya, el Climent Palet i el Jordi Garreta, hem participat durant el 2011 al Circuit Català de Curses de Muntanya que organitza la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya).

El Circuit comprenia un total de 8 curses, que s’han celebrat des d’abril fins a novembre a diferents punts de Catalunya: V Cursa de Muntanya de Sanaüja (la Segarra), XII Cursa de Muntanya de Sant Amand (Ripoll), XI Cursa de Muntanya de Paüls (Tortosa), VII Burriac Atac (Vilassar de Mar), V Pujada al Montsià (Alcanar), II Trail Montroig (Balaguer), XVII Marató de Muntanya de Catalunya (Sant Llorenç Savall) i IX Cursa de Muntanya Castell de Burriac (Argentona).

Han sigut curses d’entre 20 i 42 km de distància, amb desnivells acumulats que anaven dels 2.000 m. fins als 4.000 m. Se sumaven les puntuacions obtingudes segons la classificació a cada una de les curses, i en el quadre final només puntuaven les sis millors classificacions de cada corredor.

Vam començar el circuit el 10 d’abril a Sanaüja, en una cursa molt maca per les terres de castells de la Segarra, que tot i no tenir desnivells molt importants, era un autèntic trencacames per un terreny escarpat amb corriols que obligaven a grimpar en diverses ocasions. En la classificació general, poca cosa més podíem fer que acabar dignament i amb temps presentables, perquè són curses amb molt bon nivell de corredors (no oblidem que la selecció catalana és la campiona del món actual de la disciplina, per exemple), però en les classificacions per categories vam quedar força amunt: el Climent, 5è de Masters (a partir de 50 anys), i el Jordi, 6è de Veterans (de 40 a 50 anys). A més d’aquest bon resultat, el gran ambient i organització de la cursa, i l’espectacularitat del recorregut, ens van animar a seguir competint al circuit.

Realment en totes les curses que hem fet hem gaudit a fons de la natura la muntanya, i hem tastat el millor (i el pitjor) d’aquest esport: matinades, caigudes, fred, calor, pluja, fang, rampes, lesions, pujades inacabables, agonia, defalliments, dolor… vaja, que ha estat xulíssim!

Cal destacar que el Climent ha estat un dels pocs corredors (per no dir l’únic) que ha participat i acabat en totes i cadascuna de les 8 curses del circuit, els que us dediqueu a la muntanya ja sabeu la dificultat i el mèrit que té aquesta regularitat en aquest tipus de competició tan exigent i on les lesions o els abandonaments no són gens estranys.
Per la part del Jordi , els problemes a la cadera, i sobretot, una tendinitis que va estar arrossegant tot l’estiu i tardor, li van impedir disputar les 2 curses del setembre, i encara que amb problemes, va poder completar el mínim de 6 que es necessitava per puntuar en la classificació general.

Així, vam arribar a l’última cursa, la del Castell de Burriac, amb sortida i arribada a Argentona i un recorregut molt exigent de 24 km per la Serralada Litoral, el passat 13 de novembre. El Climent ja tenia assegurat el tercer lloc a la categoria Master, sumant els seus millors 6 resultats, i el Jordi s’ho jugava tot ja que necessitava una bona classificació per entrar també al podi de Veterans. Va ser una cursa feta a tope, en un dia amb pluja i boira que afegia encant al recorregut, i vam complir força bé: el Jordi, 5è Veterà (30 de la general), i el Climent 4t Master (54 de la general).

Al final tots dos vam aconseguir entrar al podi de la classificació final de les nostres categories: el Jordi, 3r de Veterans (i 9è a la general), i el Climent, 3r de Masters (i 14è a la general). La nostra regularitat, en acabar sempre les curses en què hem participat (8 el Climent, i 6 el Jordi) en posicions destacades, ha estat la clau.

A més, l’Associació Esportiva Ullastrell ha acabat en la posició 28 de la classificació per entitats, fet que cal destacar si tenim en compte que al Circuit Català hi han pres part representants de més de 160 entitats excursionistes, amb el que hem acabat al davant de centres força coneguts i de molt renom.

Ha estat un any molt maco, ens ho hem passat molt bé i hem xalat com xavals, però també hi ha hagut moments durs… Enguany repetirem, i potser s’hi anima algú més!!

Escrit per: Jordi Garreta.

 

2 thoughts to “Circuit Curses Muntanya”

  1. Eii, us felicito als dos, tant pels resultats com per la passió i la il·lusió que teniu per gaudir d’aquestes curses!

    Us animo a que continueu amb la mateixa energia aquest any,…i potser m’animo i acabem coincidint en alguna cursa!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.